Consumentenproducten

Duurzaam 3D Printing materiaal PA11-Eco+

Het duurzame 3D printmateriaal PA11-Eco+ heeft zich ontpopt als een levensvatbare, milieuvriendelijke oplossing die het kritieke probleem van poederafval bij MJF 3D printen aanpakt. Door dit initiatief hebben Ziggzagg en zijn partners de duurzaamheid van additive manufacturing aanzienlijk verbeterd.

Deze inspanning laat de impact zien van samenwerking en innovatie bij het bereiken van duurzaamheidsdoelen en biedt de industrie een model dat technologische vooruitgang koppelt aan zorg voor het milieu.

Ziggzagg

België
  • sustainable 3d-printing material
s

Uitdaging

Op het gebied van 3D printen, vooral met Multi Jet Fusion (MJF) technologie, is de ophoping van ongebruikt poeder na verloop van tijd een grote uitdaging. Dit poeder, aangetast door herhaalde cycli van gebruik en hergebruik, wordt ongeschikt voor traditionele MJF-processen, wat in strijd is met duurzame productieprincipes en een gemiste kans is voor efficiënt gebruik van hulpbronnen. Ziggzagg, dat zich inzet voor een maatschappij zonder afval, zocht naar een oplossing om dit afvalpoeder opnieuw te gebruiken. Het doel was om additive manufacturing meer in lijn te brengen met milieuduurzaamheidsdoelen door een duurzaam 3D-printmateriaal te ontwikkelen.

Oplossing

Om hier iets aan te doen, is Ziggzagg een baanbrekende samenwerking aangegaan met een toonaangevende ontwikkelaar van 3D-printmachines, om een nieuw proces te creëren dat afvalpoeder omzet in waardevol, duurzaam 3D-printmateriaal. Deze inspanning resulteerde in de ontwikkeling van PA11-Eco+ materiaal, een belangrijke stap in milieuvriendelijke 3D printtechnologie. PA11-Eco+ is een duurzaam 3D-printmateriaal dat 100% is afgeleid van afvalpoeder en castorbonen, een hernieuwbare natuurlijke bron, waardoor het productieproces vrij is van uitputbare bronnen en volledig duurzaam is.

Resultaten

De lancering van PA11-Eco+ materiaal heeft de duurzaamheidsnormen in de 3D-printindustrie opnieuw gedefinieerd. Als duurzaam 3D-printmateriaal zorgt PA11-Eco+ ervoor dat de onderdelen een uitstekende maatnauwkeurigheid hebben en, hoewel ze mechanisch iets minder robuust zijn, ideaal zijn voor verschillende toepassingen zoals marketinggadgets, gepersonaliseerde items, visitekaartjes en visuele prototypes. Ziggzagg’s innovatie met PA11-Eco+ draagt niet alleen bij aan zijn zero-waste ambities, maar laat ook zien hoe additive manufacturing aanzienlijk kan bijdragen aan milieuduurzaamheid en biedt een voorbeeldige duurzame 3D-printmateriaaloplossing voor eco-bewuste bedrijven en consumenten.