Machines & Uitrusting

Superieure 3D-geprinte opspansystemen: Waardig genoeg voor precisieassemblages?

3D-geprinte opspansystemen verbeteren de montagekwaliteit?

In het vakmanschap van auto’s is elk detail belangrijk, vooral als het gaat om delicate materialen zoals verchroomde grills. Onze zorgvuldig ontworpen mallen bieden een stabiel en veilig platform voor assemblage, zodat elk onderdeel met de grootste zorg en precisie wordt geïnstalleerd, zonder risico op schade aan de originele materialen.

Auto-armatuur

Duitsland
  • 3D-printed fixture
3D-printed fixtures

Uitdaging

Traditionele fabricageprocessen voor auto’s vereisen vaak arbeidsintensieve methoden voor het maken van mallen en opspanmiddelen, wat leidt tot hogere arbeidskosten en een hoger risico op menselijke fouten. Het bereiken van een perfecte uitlijning en precisie bij assemblagewerkzaamheden, met name bij de verwerking van kwetsbare materialen zoals verchroomde autoroosters, vormt een grote uitdaging bij het gebruik van conventionele technieken.

Oplossing

Met CAD-ontworpen 3D-geprinte opspansystemen, die nauwkeurig zijn ontworpen voor de perfecte combinatie van oriëntatie en nauwsluitende passing van eindproducten, garanderen onze HP MJF printers ongeëvenaarde precisie en herhaalbaarheid. Deze geavanceerde benadering minimaliseert menselijke fouten en garandeert een optimale uitlijning tijdens assemblageprocessen, waardoor de efficiëntie en kwaliteitscontrole worden verbeterd.

Resultaten

Dankzij deze innovatieve oplossing hebben autofabrikanten eenvoudig en efficiënt toegang tot op maat gemaakte mallen en opspansystemen. Dankzij de snelle doorlooptijden kunnen klanten snel beschikken over deze essentiële gereedschappen voor hun assemblagewerkzaamheden, waardoor de productie minder vertraging oploopt en de time-to-market wordt versneld. Toekomstige autoassemblages zullen minimaal 3D-geprinte bevestigingen bevatten.