Thermoplastisch polyurethaan / TPU

Uiterst flexibel en duurzaam

Thermoplastisch polyurethaan is een flexibele, hittebestendige thermoplast. TPU biedt veel voordelen en eigenschappen op het gebied van flexibiliteit en hardheid. Een perfect materiaal voor 3D-printing en 3D-geprinte pruducten.

Schermata 2023 11 07 alle 11.19 1 2
TPU 3D printed sample
Over het materiaal

Toepassingen

TPU is een alleskunner. Geen wonder dat TPU in bijna elke industrie wordt gebruikt. De 3D-geprinte TPU (half-)fabrikaten worden zowel als eindproduct voor de consument als voor de industrie gebruikt.

Hoge flexibiliteit 

Door zijn flexibiliteit kan TPU ook worden gebruikt in de auto-industrie, bijvoorbeeld voor onderdelen van het auto-interieur. Luchtfilterdeksels, balgbalgen of andere flexibele en resistente onderdelen die nodig zijn in de auto-industrie kunnen 3D-geprint worden met TPU.

Rubberachtig 

TPU is een sterk kunststofmateriaal en kan 3D-geprint worden om er bijvoorbeeld industrieel gereedschap of buizen van te maken. Het biedt ook mogelijkheden voor hoge wrijving, waardoor het mogelijk is om grijpers te 3D-printen die worden gebruikt voor robotica of industrieel gebruik.

Schokdemping

Dankzij de kwaliteit, hoge flexibiliteit, schokabsorptie en rebound kan onze Multi Jet Fusion TPU worden gebruikt voor de productie van schoeisel, orthopedische modellen en sportbeschermingsapparatuur.

Kortom, de veelzijdige eigenschappen van TPU zorgen voor een brede waaier aan toepassingen.

projecten

Onze projecten in de industriële sector

Duik in de wereld van 3D-printen. Ontdek hoe bedrijven het beste gebruik maken van deze technologie en laat je inspireren om dit in je eigen ecosysteem te implementeren.

See All
Rectangle 134 4 Rectangle 135 8

Heb je twijfels?
Bekijk de kwaliteit zelf!

We hebben vertrouwen in de uitmuntendheid van onze 3D printservices en we willen dat u dat ook hebt. Daarom bieden we gratis monsters aan, zodat je uit eerste hand de precisie en kwaliteit die we leveren kunt ervaren. Vraag vandaag nog je monster aan en laat de resultaten voor zich spreken. Ga op weg naar innovatie en kwaliteit.